02.10.2025 р. з нагоди Дня Університету для студентів груп ПОфмб-1-25-3.0д.; ВСРфмб1-23-4.0.д.; ВСРфмб1-24-4.0.д.; ВСРфмб1-25-4.0.д.; СОЗфмб-1-25-3.0д.; ГДфмб-1-25-4.0д. та викладачів Фахового коледжу "Універсум" були організовані патріотичні читання «Нескорені». Мета заходу: виховання національної свідомості, поваги до українського слова, культури та історії; вшанування Героїв та Захисників України.
У читаннях взяли участь: Панкратова Валерія поезія Лесі Українки «Скрізь плач, і стогін, і ридання…»; Резніченко Софія поезія В.Симоненка «Задивляюсь у твої зіниці»; Нюкіна Анастасія поезія «Крила» Ліна Костенко; Балєва Богдана поезія «В той день коли закінчиться війна» Ліна Костенко; Коновальчук Вікторія поезія П.Тичини «Не бував ти в наших краях»; Поцхверія Мирослава(1ГД) – «Життя іде, і все без коректур» Ліна Костенко; Павленко Анна поезія В.Симоненка «Де зараз ви, кати мого народу?..»; Івашко Валерія поезія В.Стуса «Моя Україна забула сміятись»; Іванойко Христина поезія В.Стуса «Україні»; Пилипенко Дар’я поезія В.Сосюри «Любіть Україну»; Друзенко Мирослава поезія Ольги Киці «Ти як, російська дівчинко? Привіт!» Фаєнгольт Евеліна поезія Вікторії Амеліної «Жінка розгублена біля чужого моря»; Масакова Катерина поезія Софії Багалай «От би зараз повернути час назад»; Байко Марія поезія Марії Библик «Тривога. Летить. Чи в мене цікаво?»; Калінкіна Ксенія поезія Віолети Кравченко «Пророцтво»; Купрієць Софія поезія Дар’ї Трембач «Біль.. Його не зупинити, не забути»; Пугач Вікторія поезія Дмитра Лук’яненка «Прапор надії»; Трикоз Вікторія поезія Вікторії Погорілої «Незламна Україна»; Москаленко Ксенія поезія Мар’яни Савки «Мій Бог всю ніч формує батальйони»; Орел Владислава поезія Любові Гренкової «Моя чарівна Україна»; Гайдаєнко Дар’я поезія Анни Мазур «Привіт сестричко»; Дарина Ісаєва поезія Тетяни Кисельової «Для мене не букети на кону!»; авторська поезія Заборовець Анастасії «Лист невідомому солдату».
Дякуємо всім учасникам!
Модератори заходу: Анастасія ГОРНІЦЬКА, Наталія ПАСІЧНИК, викладачі циклової комісії видавничої справи, культури та української філології.