Студентська онлайн-конференція «Грінченко очима молоді ХХІ століття»

09 грудня 2020 року в рамках Грінченківської декади та з нагоди Дня Університету студенти Фахового коледжу «Універсум» Київського університету імені Бориса Грінченка взяли участь у студентській онлайн-конференції  «Грінченко очима молоді ХХІ століття».

Мета заходу:  розглянути творчу палітру письменника-громадянина, дослідника, поета, етнографа, педагога – Бориса Дмитровича Грінченка в контексті сучасності.

Акцентувалася увага на творах письменника для дітей і про дітей.

Теми доповідей:

  • «Життєвий і творчий шлях Бориса Дмитровича Грінченка». Доповідачі студенти першого курсу спеціальності «Журналістика».
  • «Грінченко і Університет. Екскурс у минуле». Доповідач Христовська Вікторія.
  • «Тема дитинства в творах Б. Д. Грінченка: «Украла», «Сама, зовсім сама», «Каторжна», «Батько і дочка», «Сестриця Галя»». Доповідачі Малюта Вікторія та Челишев Дмитро.
  • «Казки Бориса Грінченка в сучасному прочитанні». Доповідач Майстренко Валентина.
  • «Байка в творчості Б. Грінченка». Доповідачі студенти першого курсу спеціальності «Початкова освіта».
  • «Анімалістичні твори Бориса Грінченка «Оповіданнячка про розум та почування у живої природи»». Доповідач Сніцаренко Юлія.

         Доповіді супроводжувалися виразним прочитанням творів письменника, презентаціями.

Як підсумок, варто зазначити, що виховання особистої гідності, лагідності і доброзичливості, життєрадісності і поміркованості, терпеливості та працелюбства, витривалості та наполегливості, щедрості, завзятості, любові до життя  - це саме ті вартості, які розкриває нам Б.Грінченко у своїх оповіданнях, устами і вчинками героїв передаючи через століття важливість формування ще в дитячому віці цих рис і якостей особистості. Саме це намагалися донести до слухачів учасники конференції.

Модератори заходу: Груздьова Олена Вікторівна та Митринська Галина Людвигівна, викладачі циклової комісії видавничої справи, культури та української філології.