День української писемності та мови

9 листопада 2018 року в День пам’яті Преподобного Нестора Літописця в Київському університеті імені Бориса Грінченка відзначили День української писемності та мови. Найкращі знавці української словесності з усіх структурних підрозділів стали учасниками «Мовного марафону»: вони виконували конкурсні завдання І етапу цьогорічних ХІХ Міжнародного конкурсу з української мови імені Петра Яцика і ІХ Міжнародного мовно-літературного конкурсу учнівської та студентської молоді імені Тараса Шевченка, разом зі своїми викладачами та дикторами телеканалу 112-Україна писали XVIII радіодиктант національної єдності, який традиційно майстерно читав Олександр Авраменко.
Кульмінація свята - мовний квест, де студенти-грінченківці не лише виявляли лінгвістичні й комунікативні здібності, а й вправлялися у спостережливості та кмітливості, виборюючи солодкі медалі. Друге почесне місце в мовному квесті зайняла команда Університетського коледжу.
Студенти Юр Ірина та Черепан Олександра вибороли III місце в I етапі IX Міжнародного мовно-літературного конкурсу імені Тараса Шевченка.
Дякуємо організаторам свята та вітаємо переможців!