Творча зустріч з Григорієм Клочеком

8 грудня 2015р. викладачі циклової комісії з видавничої справи, культури та української філології Розінкевич Н.В. і Горніцька Н. О. були присутні на творчій зустрічі з претендентом на Національну премію України імені Тараса Шевченка, відомим літературознавцем Григорієм Клочеком. Зустріч відбулася у Національному музеї літератури України.
Григорій Клочек – один із провідних українських теоретиків літератури, який цілеспрямовано розробляє системологічну теорію літературного твору та похідну від цієї теорії рецептивну поетику, суть якої полягає в моделюванні впливу художнього тексту на читача.
Шевченкознавство і шкільне літературознавство також є колом наукових інтересів Григорія Дмитровича.
Науковець опікується справами шкільної філологічної освіти і є автором книг — «Поезія Тараса Шевченка: сучасні інтерпретації», «Українська література в школі як націєтворчий фактор», «Душа моя сонця намріяла…», «Поетика Бориса Олійника», «У світлі вічних критеріїв», «Поетика і психологія», «Як наблизитись до Давида Мотузки», «Поезія Тараса Шевченка; сучасна інтерпретація», "Романи Івана Багряного «Тигролови» і «Сад Гетсиманський», "Історичний роман Ліни Костенко «Маруся Чурай», «Ліна Костенко. Навчальний посібник-хрестоматія», "Світ «Велесової книги», "Енергія художнього слова" "Шевченкове Слово: спроби наближення" та ін.