Майстер-клас «Сучасні види арттерапії як засоби зняття емоційної напруги: мандалатерапія»

28 жовтня 2016 р. в Університетському коледжі згідно з планом роботи наукового гуртка відбувся майстер-клас «Сучасні види арттерапії як засоби зняття емоційної напруги: мандалатерапія». Студенти познайомилися з досвідом роботи арт-терапевта Ольги Бондар, дізналися про завдання, форми та методи арт-терапевтичної діяльності. Практична частина майстер-класу була присвячена опануванню техніки плетіння мандали. Студенти повністю занурилися у нову техніку і поділилися приємними відчуттями від творчого процесу.
Арт-терапія — це вид психотерапії та психологічної корекції, заснований на мистецтві та творчості. У класичному розумінні арт-терапія передбачає традиційні види творчості, як: малювання, живопис, графіка, ліплення і фотографія. Але сучасне життя вносить свої корективи, доповнюючи класичні види арт-терапії такими методиками, як пісочна і казкотерапія, драмотерапія, бібліотерапія, кольоротерапія, ігротерапія, мандалатерапія і т.д. Остання методика має цікаве історичне коріння, проте широке використання цього виду арт-терапії сьогодні доводить його ефективність. 
Карл Гюстав Юнг був першим, хто познайомив з ідеєю мандали західних психологів. Юнг прийшов до висновку, що метод мандали - це шлях до відкриття нашої унікальної індивідуальності. Він стверджував, що мандала має терапевтичну дію та розглядав її як інструмент для оздоровлення психіки, природний і радісний спосіб поліпшення емоційного стану, зняття напруги, вираження почуттів й засіб духовного самовираження дітей і дорослих.