15 квітня 2025 року для студентів групи ММфмб 1-23-3.0д Фахового коледжу «Універсум» Київського столичного університету імені Бориса Грінченка в межах Декади циклової комісії природничих дисциплін викладачем Варда Н.А. проведено Майстер-клас: «Хімія на тарілці: секрети молекулярної кухні. Перетворюємо їжу на мистецтво».
Мета та завдання майстер-класу: популяризація природничих наук через призму кулінарії; ознайомлення студентів з основними принципами та техніками молекулярної кухні; надання практичних навичок використання базового обладнання та інгредієнтів молекулярної кухні; сприяння розвитку творчого підходу до приготування їжі; створення цікавого та інтерактивного навчального середовища.
Під час заходу студенти ознайомилися із принципами молекулярної кухні, технікою приготування страв за допомогою хімічних процесів,
мали змогу самостійно приготувати декілька страв з використанням технік молекулярної кухні.
Студенти скуштували приготовані страви та обмінялися враженнями. Майстер-клас був інформативним, цікавим та надихаючим.
Модератор: викладач ЦК природничих дисциплін Варда Н.А.