Наукова зустріч з Молочко Вікторією Валеріївною, провідною редакторкою ОВЦ «ОРІОН», канд. геогр. наук, співавтором підручників інтегрованого курсу «Я досліджую світ»

17 квітня 2025 року у Фаховому коледжі «Універсум» в рамках святкування Дня Коледжу, для студентів 2 курсу спеціальності «Початкова освіта» відбулася  наукова зустріч з Молочко Вікторією Валеріївною, провідною редакторкою ОВЦ «ОРІОН», канд. геогр. наук, співавтором підручників інтегрованого курсу «Я досліджую світ» на тему:  «Освіта на засадах цінностей: як «Я досліджую світ” формує цілісну картину світу дітей ».

Мета: обговорення теоретичних і практичних аспектів формування ціннісної сфери молодших школярів засобами інтегрованого курсу «Я досліджую світ», визначення його ролі у створенні цілісної картини світу дитини.

Учасники наукової зустрічі підтвердили важливу роль інтегрованого курсу «Я досліджую світ» у формуванні ціннісної сфери молодших школярів та створенні цілісної картини світу дитини.

Було наголошено на необхідності посилення ціннісного аспекту змісту курсу та використання  ефективних методик його реалізації в освітньому процесі.

Підкреслено важливість професійної компетентності вчителя початкових класів у питаннях ціннісного виховання та його готовності до використання інноваційних підходів.

Під час зустрічі студенти мали нагоду поспілкуватися з автором підручника   «Я досліджую світ» та з’ясувати його  роль в організації освітньої діяльності молодших школярів. Познайомились з  активними методами i формами, що ґрунтуються на демократичному стилі, які сприяють формуванню критичного мислення, iнiцiативи, творчості, розвивають уміння міркувати, аналізувати, ставити запитання, шукати власні вiдповiдi, робити висновки.

Модератор  заходу: Мальцева Людмила Володимирівна, викладач ЦК природничих дисциплін.

Наукова зустріч з Молочко Вікт...
Наукова зустріч з Молочко Вікторією Валеріївною, провідною редакторкою ОВЦ «ОРІОН», канд. геогр. наук, співавтором підручників інтегрованого курсу «Я досліджую світ»