Показове заняття з біології та екології на тему «Розробка харчових раціонів»

5 листопада 2019 року в Університетському коледжі для студентів ІІ курсу групи ММмс-1-18-4.0д було проведено показове заняття з біології і екології на тему: «Розробка харчових раціонів».
МЕТА: сприяти формуванню понять «здоров’я», «здоровий спосіб життя» та «раціональне харчування», розвивати вміння систематизувати інформацію про вплив харчування на здоров’я людини і необхідність харчування протягом робочого дня, вміння працювати в групах, формувати комунікативні навички, аргументовано висловлювати власну точку зору, вдосконалити навички аналізу, активізувати пізнавальну діяльність студентів; виховувати почуття відповідальності за збереження здоров'я.
Під час практичної роботи студенти мали змогу ознайомитися із історією розвитку вчення про раціональне харчування та чинниками, що впливають на формування харчових звичок, проаналізувати ставлення українців до їжі, висвітлене в піснях, приказках та прислів’ях, дізнатися про особливості української та італійської національних кухонь.
З особливим інтересом ознайомилися студенти із специфікою харчування вокалістів та педагогів, складали правила адекватного харчування студентів, продемонструвати свою кулінарну майстерність.
Проведене заняття сприяло формуванню уміння будувати алгоритм дій у випадку харчування поза домом, раціонально вести себе як споживач; працювати в команді з метою досягнення спільного результату, усвідомлення причетності до національної та світової культури.
Модератор заходу: Настека Т.М.