23 квітня 2019 року в Університетському коледжі в рамках декади природничих дисциплін студенти групи ПОмс-3-18-4.0д презентували проекти «Жувальні гумки: плюси й мінуси».
Цей захід сприяв формуванню інформаційної і предметної компетентності студентів, ознайомленню з хімічним складом жувальної гумки різних марок.
Мета заходу - спростувати або довести правильність гіпотези про шкідливий вплив компонентів гумки на здоров’я людини, розвивати почуття відповідальності за своє здоров’я.
Під час роботи над проектом студенти зібрати інформацію про історію та хімічний склад жувальної гумки, її вплив на здоров’я людини.
За допомогою дослідів учасники заходу вивчали хімічний склад жувальних гумок різних марок за маркуванням продукту, визначали наявність небезпечних речовин у складі гумки.
З особливим захопленням було проведено соціологічне опитування серед студентів коледжу та сформульовані практичні рекомендації щодо вживання жувальних гумок.
Модератор заходу: Глухенька Л. М.