Регіональне засідання методичних об’єднань голів циклових комісій основ початкового курсу математики з методикою навчання математики педагогічних ЗВО та основ природознавства з методикою навчання і екологічним вихованням 10 вищих навчальних закладів І-ІІ

20 березня 2019 року на базі Університетського коледжу Київського університету імені Бориса Грінченка відбулося Регіональне засідання методичних об’єднань голів циклових комісій основ початкового курсу математики з методикою навчання математики педагогічних ЗВО та основ природознавства з методикою навчання і екологічним вихованням 10 вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації Центрального регіону України.
Захід розпочався зі вступного слова директора Університетського коледжу Київського університету імені Бориса Грінченка, доктора педагогічних наук, доцента Марії Василівни Братко.
У рамках засідання викладачі циклової комісії економіко-математичних дисциплін та менеджменту О. В. Головчанська та кандидат педагогічних наук Н. М. Руденко презентували пробний показовий урок з математики в Новій українській школі на тему «Порівняння виразу і числа. Знаходження довжини ламаної лінії. Розв’язування задач». Також проведені майстер-клас «Сучасні освітні технології» О. В. Головчанською та відкрите заняття з методики навчання математики на тему «Методика вивчення величин» О. В.Головчанською , Л. А. Мащакевич та кандидатом педагогічних наук Н. М. Руденко.
Викладачі циклової комісії природничих дисциплін презентували різні заходи: Л. В. Мальцева провела методичну панораму «Ознайомлення з науково-методичним забезпеченням викладання предмету «Основи початкового курсу природознавства» в контексті положень Концепції «НУШ», а також разом із студенткою ІІІ курсу групи Помс-3-16-4.Од К.Кузнєцовоє показовий урок з предмету «Я досліджую світ» на тему «Барвистий віночок весни»; Л. М. Глухенька - інтерактивну лекцію з методики навчання природознавства на тему «Формування природничих понять».
Під час засідання була представлена виставка «Викладачі Університетського коледжу і університету імені Бориса Грінченка – автори підручників і посібників Нової української школи», яка викликала особливий інтерес у присутніх.
Вагомою подією заходу був круглий стіл на тему «Нова українська школа: перші кроки, здобутки та виклики» за участю кандидата педагогічних наук, старшого наукового співробітника, завідувача відділу початкової освіти Інституту педагогіки НАПН України О. В.Онопрієнко , наукового співробітника відділу початкової освіти Інституту педагогіки НАПН України І. В.Андрусенко , завідувача НМЦ дошкільної та початкової освіти Інституту післядипломної педагогічної освіти Київського університету імені Бориса Грінченка Л. В.Кравчук.
Засідання методичних об’єднань голів циклових комісій основ початкового курсу математики з методикою навчання математики педагогічних ЗВО та основ природознавства з методикою навчання і екологічним вихованням завершилось підведенням підсумків за участю голів регіональних методичних об’єднань Н.С.Якушко та С.В.Приходько.
Щиро дякуємо всім учасникам регіонального засідання за співпрацю!