Екскурсія до Музею космонавтики імені С. П. Корольова

02 грудня 2017 року студенти І Університетського коледжу разом з викладачем Я.В. Карлінською відвідали в місті Житомирі єдиний в своєму роді музей космонавтики імені С. П. Корольова.
Експонати для музею збирали практично з усього світу та розмістили в двох будівлях.
Перша частина експозиції – меморіальна, знаходиться в будинку, де народився Сергій Корольов, презентує особисті речі, фотографії вченого та документи і розповідає про найважливіші етапи його життя і трудової діяльності. Завдяки цим експонатам студенти дізналися про непросту долю людини, що стала символом освоєння космосу.
Основна частина експозиції, що розповідає про історію розвитку космонавтики, розташовується в окремому корпусі. Перед його входом встановлено дві ракети, спрямовані вгору. Неординарні експозиції музею, в основу яких покладено ідею про єдність людини і космосу, буквально зачаровують своєю незвичайною видовищністю і фантастичною таємничістю. 
Особливою характерною рисою музею космонавтики Житомира є те, що в його виставках гармонійно поєднуються технічна та гуманітарна складові. Крім найцікавіших зразків техніки для космічних досліджень тут можна дізнатися долі тих людей, які змогли зробити реальністю багатовікову мрію про політ у космос.
Унікальне світлове та музичне оформлення всередині павільйону перетворює статичну експозицію в фантастичну інсталяцію і створює справжню космічну атмосферу.
Модератор - к.п.н., викладач циклової комісії природничих дисциплін Я.В. Карлінська.