Екологічний урок

31 березня 2016 року до 30-ї річниці Чорнобильської катастрофи викладач циклової комісії природничих дисциплін Глухенька Л.М. організувала і провела для студентів групи ДО мс-1-15-3.ОД екологічний урок на тему «Радіація в житті людини» на базі Національного музею «Чорнобиль».
Під час заняття студенти ознайомились із впливом іонізуючого випромінювання на людину і навколишнє середовище, розширили знання про природну та штучну радіацію, дози опромінювання, що сприяло формуванню здоро’язбережувальної компетентності студентів.
Тематика уроку тісно пов’язана з навчальними програмами курсів «хімія», «фізика», «біологія», «безпека життєдіяльності». Урок проводився за методикою активного залучення студентів до процесу пізнання. Для студентів демонструвались науково – популярні фільми за тематикою уроку, проводились цікаві ігри, вікторини, тестування. Під час заняття студенти ознайомились з роботою сучасних дозиметричних приладів.
Із зацікавленістю студенти спостерігали за діючою трьохфазною діорамою »Чорнобильська АЕС до, під час та після аварії». Також студенти мали змогу ознайомитись із діючим макетом працюючого на виробіток електроенергії 4-го енергоблоку ЧАЕС, електронною «Книгою пам’яті учасників ліквідації наслідків аварії на Чорнобильській АЕС», унікальними відеоматеріалами про катастрофу та її наслідки.
Такий урок допоміг студентам опанувати зазначені теми в найбільш цікавій і доступній формі.