Година Землі 2016

Година Землі – це всесвітній природоохоронний рух, започаткований Всесвітнім фондом природи. Година Землі була започаткована в Сіднеї у 2007 році, коли 2 мільйони людей вимкнули світло у своїх домівках. У 2008 році вже більш ніж 50 мільйонів людей у всьому світі долучилися до Години Землі. У 2009 та 2010 році Година Землі охопила більше 4500 міст у 128 країнах світу на всіх континентах. 2015 рік побив всі рекорди – приєдналися більше 7000 міст у 172 країнах. В Україні кампанія проходить 8 рік поспіль. У 2015 році до Години Землі приєдналися більше 55 міст та містечок України.
Більше інформації ви можете одержати на сайтах: www.earthhour.org (всесвітній сайт), wwf.panda.org/eh16 (Україна).
Мета акції Година Землі - привернути увагу людей, організацій, бізнесу, країн до екологічних проблем Планети і об'єднатися для їх вирішення. Акція покликана надихати людей щось змінити в своєму житті заради Планети. Від наших маленьких щоденних дій залежить майбутнє природи нашої країни і світу. Як океан з крапель, з невеликих дій складаються рішення екологічних проблем. Разом ми змінюємо світ! Організатори закликають громадськість, приватні компанії, представників урядових структур та місцевих спільнот вимкнути світло на одну годину 19 березня 2016 року о 20:30, щоб продемонструвати свою підтримку природоохоронних дій.

У цьому році Університетський коледж підтримує ініціативу Всесвітнього фонду природи WWF і долучається до акції «Година Землі 2016». З 17 березня по 22 квітня будуть відбуватися заходи, спрямовані на краще розуміння екологічних проблем нашої Планети під гаслом «Сталий розвиток заради майбутнього». З планом цих заходів ви зможете ознайомитися на сайті коледжу. А також зможете дізнатися як особисто ви можете до них долучитися.

У 2016 році в Україні Година Землі запускає «Естафету добрих справ».
Естафета добрих справ - це Інтернет-флешмоб, який закликає людей підтримати Годину
Землі, здійснювати добрі, корисні для Планети вчинки, ділитися результатами з іншими - і передавати Естафету друзям. В Естафеті добрих справ можуть взяти участь всі бажаючі – люди, організації, навчальні заклади, спільноти тощо. (http://wwf.panda.org/uk/campaigns/eh16/estafeta_dobra/)
Отже, якщо ви вирішили захистити нашу Планету та взяти участь у цій акції:
- вимкніть світло на одну годину 19 березня 2016 року з 20:30 до 21:30 так, як це зробить Університетський коледж;
- надсилайте фото, як ви приєдналися до акції, на корпоративну адресу відповідальних за Годину Землі 2016 викладачів (Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її., Ця електронна адреса захищена від спам-ботів. Вам необхідно увімкнути JavaScript, щоб побачити її.);
- беріть участь у «Естафеті добрих справ»;
- а також слідкуйте за анонсами інших заходів і беріть у них участь.
І тоді ви зробите хорошу справу для Планети і покладете початок змінам на краще!
22 квітня в День Землі на конференції студентів будуть демонструватися усі фото та відео матеріали учасників заходів, а також іще багато цікавого…!