Педагогічна рада 28.06.2024р.

28.06.2024 року відбулося засідання Педагогічної ради Коледжу. З питання обговорення нової редакції освітньо-професійної програми фахової передвищої освіти Хореографія виступила голова циклової комісії музики і хореографії Тетяна Романова.

Доповідачка зауважила, що у процесі роботи над оновленням ОПП Хореографія 2024 року, насамперед, було взято до уваги Рекомендації експертної комісії за результатами акредитаційної експертизи (Рекомендації закладу фахової передвищої освіти відповідно до зауважень згідно з критеріями).

Рекомендації стосувалися лише критерія 1. –  Структура та зміст ОПП.

1. В освітньо-професійній програмі 2024 року в розділі 1 – Загальна характеристика, увідповіднити таблицю до Методичних рекомендацій науково-методичного центру вищої та фахової передвищої освіти (2022). Таблицю увідповіднено.

2. В ОПП 2024 року в розділі 6 – Перелік компонентів та їх логічна послідовність (в переліку компонентів ОПП), усунути Код н/д відповідно до Методичних рекомендацій науково-методичного центру вищої та фахової передвищої освіти (2022 року). Код н/д усунуто.

3. В ОПП 2024 року в матриці забезпечення програмних результатів навчання відповідними компонентами освітньо-професійної програми прибрати РН 18 з ОК 2 та ОК 6. Роботу в матрицях проведено.

4. Внести до ОПП Хореографія фахової передвищої освіти 2024 року обов’язковий компонент «Український танець» для пізнання та розуміння української хореографічної спадщини, вивчення виконавських традицій української національної хореографічної культури та формування національної ідентичності.

До ОПП Хореографія фахової передвищої освіти 2024 року внесено обов’язковий компонент «Український танець» для пізнання та розуміння української хореографічної спадщини, вивчення виконавських традицій української національної хореографічної культури та формування національної ідентичності.

Введення нового освітнього компонента потребувало доповнення переліку компетентностей випускника та нормативного змісту підготовки здобувачів фахової передвищої освіти, сформульований у термінах результатів навчання. Внаслідок проведеної роботи в ОПП 2024 року додано спеціальну компетентність (СК 14) та відповідний результат навчання (РН 20).

Відповідно до нового навчального плану удосконалена структурно-логічна схема, в якій чітко визначена послідовність пов’язаних освітніх компонентів, включених до ОПП для досягнення заявлених цілей та результатів навчання.

В результаті обговорення та голосування педагогічною радою схвалено нову редакцію освітньо-професійної програми фахової передвищої освіти Хореографія.

pg 28 06 1

 

pg 28 06 2