Науково-практичний семінар «Інноваційні технології викладання фахових дисциплін у системі підготовки майбутніх педагогів музичного мистецтва»

25 жовтня 2019р. відбувся науково-практичний семінар «Інноваційні технології викладання фахових дисциплін у системі підготовки майбутніх педагогів музичного мистецтва» за участю студентів спеціальності «Музичне мистецтво» та викладачів циклової комісії музики і хореографії.
Мета заходу – ознайомлення з інноваційними технологіями викладання фахових дисциплін для формування та розвитку професійної компетентності майбутніх учителів музичного мистецтва.
На сучасному етапі інноваційні методи та технологіїї навчання є важливими умовами реалізації завдань мистецької освіти.
Викладач музики Маєвська А.С. представила інноваційні методи навчання, які можуть бути використані викладачами та студентами у практичній музично-педагогічній діяльності. Цікавими для присутніх виявилися такі методи, як «музичне привітання», «світлофор настрою», «аукціон композиторів», «мікрофон», «метод асоціацій».
Викладачем музики Кифенко А.М. було обґрунтовано наукові підходи в роботі з навчальним хоровим колективом, а саме: компетентнісний, аксіологічний, культурологічний та особистісно-зорієнтований. Продемонстровано інноваційні методи роботи в навчальному хоровому колективі: нейро-лінгвістичне програмування, співналаштованість голосів хористів, частотний словник.
Викладач музики і хореографії Теряєва Л.А. запропонувала інноваційні технології викладання фахових дисциплін, охарактеризувала їх особливості та довела, що в музичному освітньому просторі інноваційні комп’ютерні та музичні технології відкривають нові можливості у системі підготовки майбутніх педагогів музичного мистецтва.
Модератори заходу - викладачі циклової комісії музики і хореографії Теряєва Л.А., Кифенко А.М., Маєвська А.С.