СВЯТО УКРАЇНСЬКИХ ВЕСНЯНИХ НАРОДНИХ ІГОР "ДИВОГРАЙ"

17.04.2019 р. циклова комісія музики і хореографії взяла участь у проведенні Дня відкритих дверей в Університетському коледжі Київського університету імені Бориса Грінченка17.04.2019р. в День коледжу були запрошені учні перших та других класів спеціалізованої школи № 129 та суспільно-гуманітарної гімназії №176 для проведення свята українських весняних народних ігор.
Мета заходу: залучення дітей до скарбниці народного пісенного, танцювального та ігрового фольклору, розвиток артистичних та музично-ритмічних здібностей, збереження української національної культури, розповсюдження народних традицій та обрядів.
Організували музично-ігрову діяльность дітей викладач циклової комісії музики і хореографії Теряєва Л.А. та студенти 2 курсу спеціальності «Музичне мистецтво» Вдовенко Олександра, Калита Влада та Корнєєва Юлія. Школярі водили весняні хороводи «Подоляночка», «Заплетімо шума»; грали на українських народних дитячих інструментах; танцювали «Веселий гопак», «Парний танок»; співали веснянку «Повертайся, ластівко» та гаївку «А вже весна, а вже красна». Діти брали активну участь у народних іграх «Струмок» та «Колограй», а також демонстрували свої артистичні здібності, зображуючи котиків-Мурчиків, півників, курчат, гномів, коників та інші музичні образи.
Репертуар заходу був не тільки цікавим, доступним, різноманітним, а й корисним для музично-естетичного та культурного розвитку дітей. Школярі були веселими, активними, задоволеними відвіданим святом.
Модератор – Теряєва Л.А., викладач циклової комісії музики і хореографії.