Проходження педагогічної практики студентами 3 курсу спеціальності «Музичне мистецтво»

З 11 по 23 березня 2019р. студенти 3 курсу спеціальності «Музичне мистецтво» проходили навчально-педагогічну практику «Пробні уроки та заняття» у закладі дошкільної освіти №147 Дарницького району міста Києва.
Мета педагогічної практики - набуття студентами умінь та практичних навичок організації музичної діяльності дітей дошкільного віку, самостійне проведення пробних музичних занять, формування особистісно-комунікативних здібностей.
За період проходження практики студенти навчилися добирати пісенний репертуар, вірші, загадки, дитячі ігри шляхом застосування сучасних комп’ютерних технологій; виготовляти необхідну наочність та атрибутику; проводити музичні заняття з урахуванням вікових та індивідуальних особливостей дітей та рівня їх музичного розвитку; писати сценарій вечора розваг з музичними іграми та конкурсами.
З метою залучення малечі до скарбниці національної музичної культури майбутні музичні керівники розучували українські народні та сучасні дитячі пісні. Студенти ознайомлювали дітей з тембрами різних музичних інструментів, а саме: скрипки, акордеона, гітари, фортепіано, демонстрували звучання цих інструментів власним сольним та ансамблевим виконанням. На вечорі розваг дітям була показана музична опера «Колобок», яка розкрила вокальні, артистичні та творчі здібності студентів.
Практика була корисною та цікавою як для дітей, так і для майбутніх музичних керівників.
Методист педагогічної практики - Теряєва Л.А., викладач циклової комісії музики і хореографії.