Концерт за участю піаністки Рейчел Чунг (Гонконг)

12 жовтня 2018 року в Національній філармонії України студенти спеціальності «Музичне мистецтво» Університетського коледжу та Інституту мистецтв Київського університету імені Бориса Грінченка разом із викладачем музики, доцентом А. Р. Романенко слухали концерт за участю піаністки Рейчел Чунг (Гонконг). В її виконанні прозвучав Концерт № 2 для фортепіано з оркестром С. Рахманінова.

У 2003 році Рейчел Чунг отримала першу премію та золоту медаль на Міжнародному конкурсі молодих піаністів пам’яті Володимира Горовиця (Київ, Україна). За рік після тріумфального виступу в Києві піаністка здобула перемогу на Міжнародному конкурсі імені Джини Бахауер у Солт-Лейк-Сіті (США). Після закінчення Гонконгської академії виконавських мистецтв (Китай) продовжила навчання у Єльській школі музики (США). Рейчел Чунг брала участь у багатьох Міжнародних конкурсах та престижних музичних фестивалях світу. Її виконанню притаманні відчуття барв, вражаюча образність.
У другому відділенні концерту Академічний симфонічний оркестр Національної філармонії України під орудою Віталія Протасова виконував музику С. Прокоф’єва до балетів «Попелюшка» та «Ромео і Джульєтта».