Методологічний семінар на тему: «Виклики мистецької освіти в університетському просторі»

26 травня 2017 року в Інституті мистецтв Київського університету імені Бориса Грінченка відбувся методологічний семінар на тему: «Виклики мистецької освіти в університетському просторі», який проводила Ольга Миколаївна Олексюк – доктор пед. наук, профессор, завідувач кафедри теорії та методики музичного мистецтва.
Захід став продовженням циклу методологічних семінарів "Від класичної до постнекласичної мистецької освіти", які вже третій рік поспіль проходять у рамках виконання угоди про співпрацю між нашими структурними підрозділами.
У своєму виступі Олексюк О.М. загострила увагу на викликах, що постають перед освітою, й мистецькою, зокрема, у контексті постнекласичного наукового дискурсу. Дослідниця представила алгоритм нової української освіти: радикальне підвищення престижності освітянської праці; подолання однобічності класичного фундаменталізму і некласичної фрагментарності в освіті; вихід на модель постнекласичної освіти; антропологічний вимір в освіті; націленість на свободу вибору тощо.
Присутніми на семінарі були аспіранти та викладачі Університетського колледжу Київського університету імені Бориса Грінченка. Методологічний семінар проходив у форматі відкритого, живого спілкування. Були висвітлені питання, які стосуються проблем сучасної мистецької освіти ХХІ ст.
Дякуємо всім учасникам за активність та плідні дискусії.