Засідання циклової комісії економіко-математичних дисциплін і менеджменту щодо обговорення питань моніторинг ринку праці (12.02.2020)

12 лютого 2020 року відбулось чергове засідання циклової комісії економіко-математичних дисциплін і менеджменту. До обговорення були винесені наступні питання: огляд комплексу навчально-методичного забезпечення викладачів, що атестуються; результати атестації викладачів циклової комісії економіко-математичних дисциплін і менеджменту в 2019-2020 навчальному році; затвердження характеристик викладачів, що атестуються; затвердження плану проведення декади циклової комісії економіко-математичних дисциплін і менеджменту; затвердження програм вступних випробувань з математики та фахових вступних випробувань; моніторинг ринку праці та необхідність задоволення потреб у фахівцях сфери фінансів, банківської справи та страхування та сфери управління.

Велика увага була присвячена обговоренню питання моніторинг ринку праці та необхідність задоволення потреб у фахівцях сфери фінансів, банківської справи та страхування та сфери управління. Так, Казакова В.І., яка зазначила, що професія фінансиста є актуальною та престижною, оскільки у час постійного розвитку економіки кількість підприємств різних форм власності та сфер діяльності постійно зростає, а тому збільшується і потреба у фінансистах, аналітиках, фінансових консультантах та фінансових менеджерах. На початок 2020 року у м. Києві найбільш потрібними були фахівці з надання фінансових послуг, крім страхування та пенсійного забезпечення, страхування, перестрахування та недержавне пенсійне забезпечення, крім обов’язкового соціального страхування, допоміжна діяльність у сферах фінансових послуг і страхування.

Викладач Кравець С.Г. зазначила, що менеджер – ключовою фігурою в управлінні організацією. Це насамперед людина, яка організує конкретну діяльність підлеглих йому працівників і одночасно сама виконує певний обсяг управлінських функцій. У м. Києві проводиться робота, спрямована на збереження трудового потенціалу міста, підтримку сталої ситуації на столичному ринку праці, реалізацію заходів державної та регіональної політики зайнятості. Відповідно до даних Державної служби статистики України менеджери (управителі) підприємств, установ, організацій та їх підрозділів отримують одну із найвищих офіційних заробітних плат в Україні та у місті Київ зокрема. Це також підтверджується численним обсягом вакансій, розміщених на сайтах з пошуку роботи.

Під час засідання ЦК було ухвалено результати моніторингу прийняти до уваги при розробці ОПП фахової передвищої освіти Фінанси і кредит та Організація виробництва.