Фестиваль науки 2023. Засідання наукового гуртка "Lingva" на тему "Особливості вербалізації концепту "Любов" в англомовних художніх текстах"

15.05.2023 р. в рамках проведення Фестивалю науки в Фаховому коледжі "Універсум" було проведено засідання наукового гуртка "Lingva" на тему "Особливості вербалізації концепту "Любов" в англомовних художніх текстах."
Концепт кохання – це універсальна категорія культури, яка протягом багатьох століть знаходить своє відображення у фольклорі, пареміях, художній літературі з усього світу та вважається інформаційною складовою свідомості окремої людини чи суспільства.
Мета цього засідання: виділити змістові характеристики складової «Любов» в концептуальній картині світу англійської лінгвокультури; описати методичні особливості вербалізації концепту «Любов» у творах англійських письменників та поетів.
Студенти розглянули поняття концепту "Любов" та здійснили аналіз лексико-семантичних та стилістичних засобів вербалізації концепту "Любов" в художніх текстах.
Вони продемонстрували вміння обґрунтовувати способи передачі концептуальних моделей у перекладі. Члени гуртка схарактеризували концепт "Любов" та встановили принципи та етапи концептуального аналізу.
Модератор: Кірюшина Катерина Костянтинівна, Якуш Юлія Миколаївна.

zasid1 15 05

 

zasid2 15 05