Засідання наукового товариства «Young Scientists” «Концепт «Україна» в англомовному медійному дискурсі»

IMG 085615   травня 2015 року
Університетський коледж
м. Київ, просп. Ю. Гагаріна, 16

 

 

 

14 травня 2015 р. в Університетському коледжі відбулося засідання наукового товариства «Young Scientists” «Концепт «Україна» в англомовному медійному дискурсі». На засіданні були присутні керівник гуртка Дякун Людмила Юріївна та його члени, студенти спеціальності «Видавнича справа» Піщана Софія, Приліпко Діана, Козюба Валерій, Тарасенко Анастасія, Булигіна Анастасія, Гогуля Наталія, Буратевич Анна.
Гуртківці поставили собі за мету засобом лінгвістичного аналізу англомовної преси з’ясувати ставлення зарубіжних країн щодо проблем розвитку економіки, освіти, політичних та соціальних реформ в Україні. Під час обговорення керівником гуртка було акцентовано увагу студентів на:
• розмежування понять «дискурс» – «текст», «фрейм» – «концепт».;
• сутність та ознаки медійного дискурсу;
• теорію картин світу;
• з’ясування понять «концепт», «фрейм»; 
• способах аналізу статей, характеристиці лексичних одиниць та синтаксичних структур емоційного та нейтрального забарвлення.
Студентам вдалося долучитись до вивчення англійської мови як лінгвістичної дисципліни та застосувати на практиці набуті знання. Проведення круглого столу засвідчило про небайдужість майбутніх фахівців видавничої справи щодо іміджу України на міжнародній арені.