Cтудентський дискурс «Грінченко крізь призму часу»

IMG 08562   грудня 2014 року
Університетський коледж
м. Київ, просп. Ю. Гагаріна, 16

 

 

 

 

02 грудня 2014 року відбувся студентський дискурс «Грінченко крізь призму часу», підготовлений викладачами циклової комісії з видавничої справи, культури та української філології – Соловець Л.О., Демʼяненко С.І., Гаєвською Н.С. та Сірою О.А.

Активну участь в дискурсі взяли студенти ІІ курсу спеціальності «Початкова освіта» Кононенко Марина і Дзямко Оксана, ІІІ курсу спеціальності «Видавнича справа та редагування» Гавриш Анастасія, Мясковська Марія, Литвин Анастасія, Синицька Марія, Музиченко Катерина, Онищенко Оксана, Коляда Юлія, Швецова Анна, виступи яких засвідчили про глибоке зацікавлення особистістю Б.Д.Грінченка.

У чому секрет успіху Б.Д.Грінченка як лідера українського відродження? Які складники характеру сприяли самоствердженню його особистості? Що хвилювало душу митця, педагога, перекладача, громадського діяча? Які обставини спонукали Бориса Дмитровича взятися за книговидавничу та лексикографічну справу? Якими були стосунки між членами родини Грінченка? Ці та низка інших питань були в центрі уваги активних співучасників дискурсу.

З великим зацікавленням слухали студенти виступ Мовчун А.І., кандидата педагогічних наук, заслуженого вчителя України, завідувача НДЛ Грінченкознавства. Антоніна Іванівна приділила увагу розкриттю унікальних сторінок з життєпису Б.Д.Грінченка, звернула увагу на ґречність стосунків між Борисом Дмитровичем та Марією Загірньою. Особливо припали до душі молоді рядки епістолярію подружжя Грінченків. Учасники заходу мали можливість також ознайомитись із архівними матеріалами.

Формат проведення даного заходу спонукав студентську молодь бути не лише вдячним слухачем, а, в першу чергу, стати активним учасником дискурсу.