Інтелектуальна гра «Мова – життя духовного основа»

IMG 085613   листопада 2014 року
Університетський коледж
м. Київ, просп. Ю. Гагаріна, 16

 

 

 

 

12 листопада 2014 року в актовій залі Університетського коледжу викладачами циклової комісії з видавничої справи, культури та української філології в рамках декади, присвяченій відзначенню Дня української писемності та мови, було проведено інтелектуальну гру «Мова – життя духовного основа». 

У мовознавчому турнірі брали участь студенти ІІ курсу спеціальностей «Початкова освіта», «Видавнича справа та редагування». Гра проходила у 9 турів.

Команди «Національна гвардія слова» (ПОмс-1-4.Од), «Вартові рідного слова» (ПОмс-2-4.Од), «Книголюби» (ВСмс-1-4.Од) продемонстрували достатні знання з різних розділів українського мовознавства, виявили творчі уміння та навички акторського виконання віршів, байок, інсценізацій уривків художніх творів класиків української літератури І.П.Котляревського «Наталка-Полтавка», І.С.Нечуя-Левицького «Кайдашева сімя» , Б.Д.Грінченка «Украла».

Творча співпраця викладачів та студентів дала плідний результат і переконала усіх присутніх в тому, що розвиває мову той, хто думає, користується і живе нею.