Форум національної книги

IMG 085625   квітня 2014 року
Університетський коледж
м. Київ, просп. Ю. Гагаріна, 16

 

 

 

 

23 квітня 2014р. у Київському національному університеті ім. Тараса Шевченка у Всесвітній день книги та авторського права стартував «Форум національної книги». Ця подія організована кафедрою «Видавничої справи та редагування» Інституту журналістики і проводилася вперше. У межах форуму відбувся «Конкурс студентських видавничих проектів», в якому взяли участь студенти з різних куточків України.  

На конкурс було подано двадцять три роботи. Поважне журі, до складу якого входили Ярослава Прихода, Тарас Полковенко та Ніна Вернигора, обрало з цих робіт найкращі.

З гідністю захищали свої проекти студенти ІІІ-ІV курсів спеціальності Видавнича справа Університетського коледжу Київського університету імені Бориса Грінченка. Керівник проектів – Тишкевич К.І. Студенти зацікавили перш за все актуальністю та оригінальністю творчого авторського проекта.

За підрахунками журі, студенти нашого коледжу посіли такі призові місця:

Гран-прі – буклет “Львів” (Семененко Інна, 4 курс).

ІІ місце – казка “Коргілівський ярмарок” (Починок Тетяна, 4 курс).

ІІІ місце – музичний журнал “Core” (Фруктов Микита, 4 курс).

Найкраще інформаційне наповнення – журнал “Рута” (рідне, українське та актуальне), авторами якого є творчий колектив студентів   3 курсу (Анна Буратевич, Юлія Фостій, Яна Синявіна, Тетяна Беседа, Анастасія Тарасенко, Наталія Гогуля, Анастасія Іванова, Дарина Згуровець, Євгенія Циганок, Діана Приліпко).

Гармонійність – журнал “Літпогляд” (Жигаловська Катерина, 4 курс).

«Нова генерація, яка мислить і діє творчо», – так про конкурсантів відгукнулась Ярослава Прихода. «Подібні заходи об’єднують талановиту молодь, яка хоче долучатися до видавничої справи», – додає Ярослава Василівна.

Переможці отримали у подарунок цікаві книжки та незабутні враження.