Регіональне засідання методичних об’єднань голів циклових комісій основ початкового курсу математики з методикою навчання математики педагогічних ЗВО та основ природознавства з методикою навчання і екологічним вихованням вищих навчальних закладів І-ІІ рів

IMG 085621   березня 2019 року
Університетський коледж
м. Київ, просп. Ю. Гагаріна, 16

 

 

 

20 березня 2019 року на базі Університетського коледжу Київського університету імені Бориса Грінченка відбулося Регіональне засідання методичних об’єднань голів циклових комісій основ початкового курсу математики з методикою навчання математики педагогічних ЗВО та основ природознавства з методикою навчання і екологічним вихованням 10 вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації Центрального регіону України.
Захід розпочався зі вступного слова директора Університетського коледжу Київського університету імені Бориса Грінченка, доктора педагогічних наук, доцента Марії Василівни Братко.
У рамках засідання викладачі циклової комісії економіко-математичних дисциплін та менеджменту О. В. Головчанська та кандидат педагогічних наук Н. М. Руденко презентували пробний показовий урок з математики в Новій українській школі на тему «Порівняння виразу і числа. Знаходження довжини ламаної лінії. Розв’язування задач». Також проведені майстер-клас «Сучасні освітні технології» О. В. Головчанською та відкрите заняття з методики навчання математики на тему «Методика вивчення величин» О. В.Головчанською, Л. А. Мащакевич та кандидатом педагогічних наук Н. М. Руденко.
Викладачі циклової комісії природничих дисциплін презентували різні заходи: Л. В. Мальцева провела методичну панораму «Ознайомлення з науково-методичним забезпеченням викладання предмету «Основи початкового курсу природознавства» в контексті положень Концепції «НУШ», а також показовий урок з предмету «Я досліджую світ» на тему «Барвистий віночок весни»; Л. М. Глухенька - інтерактивну лекцію з методики навчання природознавства на тему «Формування природничих понять».
Під час засідання була представлена виставка «Викладачі Університетського коледжу і університету імені Бориса Грінченка – автори підручників і посібників Нової української школи», яка викликала особливий інтерес у присутніх.
Вагомою подією заходу був круглий стіл на тему «Нова українська школа: перші кроки, здобутки та виклики» за участю кандидата педагогічних наук, старшого наукового співробітника, завідувача відділу початкової освіти Інституту педагогіки НАПН України О. В. Онопрієнко , наукового співробітника відділу початкової освіти Інституту педагогіки НАПН України І. В. Андрусенко , завідувача НМЦ дошкільної та початкової освіти Інституту післядипломної педагогічної освіти Київського університету імені Бориса Грінченка Л.В. Кравчук.
Засідання методичних об’єднань голів циклових комісій основ початкового курсу математики з методикою навчання математики педагогічних ЗВО та основ природознавства з методикою навчання і екологічним вихованням завершилось підведенням підсумків за участю голів регіональних методичних об’єднань Н.С. Якушко та С.В. Приходько.
Щиро дякуємо всім учасникам регіонального засідання за співпрацю!