Екскурсія до Шевченківського національного заповідника в місті Каневі

IMG 085621   квітня 2018 року
Університетський коледж
м. Київ, просп. Ю. Гагаріна, 16

 

 

 

21 квітня 2018 року студенти І – ІІ курсів Університетського коледжу спеціальностей «Початкова освіта», «Дошкільна освіта» та «Журналістика» відвідали Шевченківський національний заповідник в місті Каневі.
Модератори заходу: Груздьова О.В., Горніцька А.В.

Якщо ви хочете вивчити історію, читайте підручники, якщо ж ви бажаєте в неї зануритися, вирушайте в Канів, як це зробили ми, студенти Університетського коледжу.
Духовна столиця України прийняла нас гостинно і сонячно. На Чернечій горі ми мали можливість покласти квіти на могилу славетного Кобзаря, а також ознайомитися з різноманітними експонатами Музею Т. Г. Шевченка. Вразили пам’ятки мистецтва, розташовані в Меморіальному парку, який відкрив нам нову, маловідому, історичну сторінку міста. Варто згадати, що дорогою до Канева, нам розповідали про міста, які відвідував Тарас Шевченко, і з якими пов’язана доля відомих українців.
Я впевнена, що ця екскурсія надовго запам'ятається кожному студенту, адже, як не раз наголошував екскурсовод, що після подорожі на Чернечу гору кожен стає свідомими українцем. (Валентина Майстренко)