Психологічний тренінг «Особливості психологічного клімату в студентській групі»

IMG 085601   лютого 2018 року
Університетський коледж
м. Київ, просп. Ю. Гагаріна, 16

 

 

 

1 лютого 2018 року в Університетському коледжі Київського Університету імені Бориса Грінченка викладачем циклової комісії з педагогічної освіти Винар В. І. для педагогічного колективу було проведено психологічний тренінг «Особливості психологічного клімату в студентській групі». 
Даний тренінг був спрямований на згуртування педагогічного колективу, удосконалення навичок, вмінь використання інтерактивних технік в роботі куратора при формуванні та розвитку психологічної атмосфери в студентській групі.
В процесі роботи було уточнено і розкрито поняття психологічного клімату та особливості етапів розвитку групи. Акцентовано увагу на такі питання як:

  • уміння працювати з психодіагностичними методиками,
  • формування життєвого балансу як ресурсу удосконалення психологічного клімату,
  • створення позитивної атмосфери в процесі взаємодії.

Учасники тренінгу мали змогу проявити особливості власних комунікативних здібностей, визначити фактори та механізми розвитку позитивного психологічного клімату, долучились до вивчення психологічних методів, що допомагають дослідити особливості мікроклімату та на практиці застосувати набуті знання в процесі взаємодії з іншими. 
Педагоги усвідомили важливість і актуальність інтерактивних технік, психодіагностичних методик, комунікативних вмінь і необхідність їх використання в професійній діяльності, опираючись на принципи толерантності, відкритості, та відповідальності. 
Тренінг пройшов інформативно, цікаво в позитивній та доброзичливій атмосфері.