Участь у III-му Міжнародному конгресі зі спеціальної педагогіки, психології та реабілітології «Інклюзія в новій українській школі: виклики сьогодення»

IMG 085610   листопада 2017 року
Університетський коледж
м. Київ, просп. Ю. Гагаріна, 16

 

 

 

10 листопада 2017 року викладачі циклової комісії з педагогічної освіти Університетського коледжу Середня В.І. та Чечко Т.М. брали участь у III-му Міжнародному конгресі зі спеціальної педагогіки, психології та реабілітології «Інклюзія в новій українській школі: виклики сьогодення».
Захід розпочався з пленарного засідання, під час якого було заслухано доповіді представників органів державної влади, науковців, фахівців навчальних закладів та громадських організацій щодо змін в законодавчих актах про освіту, особливостей становлення інклюзивних процесів в умовах ЗНЗ, пошуку оптимальних шляхів включення дітей з інвалідністю в освітнє середовище.
Всі учасники конгресу мали можливість обрати та відвідати майстер-класи, тренінги, презентації, панельні дискусії у контексті теми заходу.
В рамках конгресу, викладач Чечко Т.М. провела майстер-клас для соціальних педагогів і практичних психологів «Використання корекційних методів в роботі з дітьми з особливостями психофізичного розвитку та їх батьками в освітньому просторі», на якому були розкриті наступні питання:
- специфіка застосування методу арт-терапії в освітньо-виховному процесі;
- креативні техніки терапії мистецтвом: пластилінографія, ігри з крупами, кляксографія;
- основи каністерапії: мета, цілі, завдання;
- корекційний театр як форма робота з дітьми та батьками;
- шляхи залучення батьків, їх включення в освітній процес;
- пошук ресурсів для впровадження окреслених методів.

По завершенню конгресу учасники отримали сертифікати.
Щиро дякуємо організаторам за актуальний та змістовний захід, який є вкрай важливим для освітньої громади держави!