Презентація методичного посібника Потоцької Ю.В., Зайкіної О.П. «Соціальний педагог у школі»

IMG 085615   травня 2017 року
Університетський коледж
м. Київ, просп. Ю. Гагаріна, 16

 

 

 

15.05.2017 р. у рамках «Днів науки» для викладачів та студентів спеціальності «Соціальна педагогіка» відбулася презентація методичного посібника Потоцької Ю.В., Зайкіної О.П. «Соціальний педагог у школі». Видання містить рекомендації щодо організації соціально-педагогічної роботи в загальноосвітньому навчальному закладі, корисні посилання на нормативно-правову базу соціального педагога. У посібнику розглядаються напрямки роботи соціального педагога, надаються зразки оформлення соціально-педагогічної документації, пропонуються орієнтовні методичні теки; висвітлюються можливості та умови ефективного здійснення соціально-педагогічної роботи молодими спеціалістами-початківцями.
Методична новизна посібника у наступному:
- по-перше, було запропоновано зразок інструкції з охорони праці соціального педагога при відвідуванні сім’ї дитини; 
- по-друге, було чітко розмежовано два поняття - «соціальний супровід» та «соціально-педагогічний супровід» та, відповідно, послуги, які надаються в рамках такого супроводу;
- по-третє, описано компетенції та кордони можливостей соціального педагога в роботі з сім’ями в складних життєвих обставинах.
І, нарешті, цікавинкою цього посібника є вкраплення реальних історій із подоланням труднощів, які траплялися у роботі соціальних педагогів та є типовими для багатьох фахівців.
На презентацію були запрошені редактори журналів «Соціальний педагог» та «Завуч» видавництва «Шкільний світ», завдяки редакції яких посібник і був надрукований. Редактор журналу «Соціальний педагог», Валентина Снігульська розповіла про асортимент соціально-педагогічної літератури, яка є надзвичайно корисною для студентів під час практики. Жанна Сташко, редактор журналу «Завуч», проінформувала студентів про розмежування функціоналу соціального педагога та заступника директора з виховної роботи. Обидві редакції журналів сприятливо відгукнулися про методичний посібник та вже мають намір зробити перевидання.