Екскурсія до Чернігова

IMG 085607   квітня 2017 року
Університетський коледж
м. Київ, просп. Ю. Гагаріна, 16

 

 

 

07 квітня 2017 року студенти І та ІІ курсів спеціальностей «Видавнича справа», «Дошкільна освіта», «Початкова освіта» Університетського коледжу Київського університету імені Бориса Грінченка відвідали м. Чернігів, яке славне пам'ятками часів Київської Русі і Чернігівського князівства, Гетьманщини і козацького Чернігівського полку. Дорогою на півшляху до Чернігова зупинилися в смт Козелець, де ознайомилися з історією спорудженням собору Різдва.
Всупереч примхам погоди, яка радувала нас рясним дощем, протягом подорожі до північного красеня - Чернігова, настрій не погіршився. 
Мов на замовлення, дощ припинився під час зупинки в історичному місці - Дитинець. Серед архітектурних пам'яток Княжої доби, що збереглись до наших днів і які нам вдалося відвідати, Спасо-Преображенський (Спаський) собор (XI ст.), Борисоглібський собор, Іллінська церква (XII ст.), Єлецький Успенський монастир (XII ст.), П'ятницька (св. Параскеви) церква,
Курган Чорна могила (Х ст.), Кургани Безіменний і Гульбище; а також пам’ятки XVII–XX століть: Чернігівський колегіум (1702), полкова канцелярія — дім Лизогуба (кінець XVII століття), собор Троїцького Іллінського монастиря (1679–1689), Катерининська церква (1715), Будинок театру (1958, архітекти Д.Фрідлін, С.Тутученко), Меморіальний комплекс Слави.
Модератори заходу: викладачі циклової комісії з видавничої справи, культури та української філології Груздьова О.В., Горніцька А.В.