11 червня 2024 року відбулось засідання наукового гуртка "Косметична хімія" на тему «Молекулярна кухня». Досліджували та вивчали основи молекулярної кухні з метою розкриття нових можливостей у кулінарному мистецтві та розвитку креативного мислення студентів.
Догляд за шкірою не можна уявити без знання основ адекватного, різноманітного та збалансованого харчування. Цей цікавий і корисний досвід не лише розширить для студентів їхні знання про кулінарію, а й спонукатиме їх досліджувати нові горизонти у гастрономічному світі .
План заняття:
1. Ознайомлення з основними принципами молекулярної гастрономії.
2. Вивчення основних інгредієнтів, що використовуються в молекулярній кухні.
3. Навчання техніки сферифікації та методів приготування типових страв молекулярної кухні.
4. Розвивали навички спостереження, аналізу та експериментування в процесі приготування страв.
5. Стимулювання творчого мислення та експериментування зі смаками, текстурами та подачею страв.
Модератори: викладачка циклової комісії природничих дисциплін Наталія ВАРДА та експерти з краси та правильного харчування: студентки 12 ПО Марія ГРУЩИНСЬКА та Єлізавета КУЦЕКОНЬ.