Майстер-клас українського композитора, співака, аранжувальника та соліста хору Українського радіо Віктора Давиденка на тему "Розвиток співочої артикуляції у взаємодії малих груп хору"

IMG 085617   квітня 2019 року
Університетський коледж
м. Київ, просп. Ю. Гагаріна, 16

 

 

 

17.04.2019 р. в актовій залі Університетського коледжу відбувся майстер-клас українського композитора, співака, аранжувальника та соліста хору Українського радіо Віктора Давиденка на тему "Розвиток співочої артикуляції у взаємодії малих груп хору".
Віктор Костянтинович продемонстрував декілька дуже цікавих методик щодо розвитку співочої артикуляції, відчуття ансамблю, вокального дихання. Мета заходу, за словами композитора, - за допомогою ігрового методу творчо "розворушити" студентів та засвоїти левову частку інформації за короткий проміжок часу.
Робота проводилася в п'ятьох командах, які отримували індивідуальні завдання: динамічна гра на укріплення командного духу, витримки та творчої ініціативи; робота з передачею інформації шляхом швидкого засвоєння нового матеріалу однією мікрогрупою та передачі його решті хору; корекція емоційної стійкості учасників тощо.
Майстер-клас проходив в творчій атмосфері, з емоційним піднесенням. Завершальним "мажорним акордом" заходу було спільне виконання української пісні "Червона рута" в авторській обробці В.Давиденка.
Студенти після заходу висловлювали свої враження та ділилися емоціями.

"Майстер-клас відбувся на дуже високому рівні. Вправи та завдання були надзвичайно цікавими та змістовними. Всі присутні, учасники зокрема, отримали позитивні емоції та набрали нового досвіду, необхідного у подальшій діяльності",-поділилась враженнями студентка четвертого курсу спеціальності "Музичне мистецтво" Сидорчук Наталія. 
Модератор заходу - викладач циклової комісії музики і хореографії Кифенко А.М.